sâmbătă, 9 iulie 2022

Bruxelles – o gură de aer proaspăt într-un weekend

Un city break în Bruxelles este una dintre cele mai bune și apreciate idei în momentul în care îți dorești să te simți liber, într-un oraș mare, absolut superb. Încărcătura culturală la care vei avea acces aici este unică, datorită obiectivelor turistice și nu numai.

Bruxelles Grand Place

Grand Place, piața centrală a orașului, este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1998. Aici puteți vizita Primăria cu fațada sa uluitoare și coloanele lungi superbe. Coloanele prezintă detalii aurii bogate și includ o combinație de stiluri arhitecturale gotic, baroc și Ludovic al XIV-lea, cu un turn înalt în mijloc. Situată în piața centrală, parte a celei mai vizitate zone a orașului, locația a fost reconstruită în 1695 după un atac al trupelor franceze. Astăzi aceasta este locul în care turiștii petrec foarte mult timp pentru a se bucura de toată esența Belgiei.

Manneken Pis

Mannekin Pis este o statuie de 61 cm a unui băiat care urinează, situată în sud-vestul Primăriei Gotice din Bruxelles. Ceea ce vedeți astăzi este o replică din bronz a sculpturii originale din secolul al XVII-lea, expusă în prezent la Muzeul orașului din Bruxelles și este de asemenea, un punct important din perspectiva turistică. 

Parcul Cinquantenaire

Parc du Cinquantenaire, situat în cel mai estic punct al Cartierului European din Bruxelles, este un parc urban din secolul al XIX-lea, dedicat aniversării a 50 de ani de la independența Belgiei. Are o arcadă impresionantă în formă de U care găzduiește Muzeul Lumii Automobile, Muzeul Militar Regal și Muzeul Jubelpark. Îndreptați-vă spre capătul de nord-vest al Parcului pentru a vizită Marea Moschee din Bruxelles și Templul Pasiunii umane.

Galeria Regală Saint-Hubert

Galeriile Royales Saint-Hubert este un centru comercial de lux lângă Grand Place din Bruxelles. Construit la mijlocul secolului al XIX-lea, locul acoperit cu sticlă găzduiește un număr de designeri de modă de tip boutique, inclusiv unii care au conceput haine pentru familia regală belgiană. Este un spectacol din toate punctele de vedere.

Catedrala Sf. Mihail și Sf. Gudula

Datând din secolul al IX-lea, Catedrala Sf. Mihail și Gudula este una dintre cele mai vechi clădiri din Bruxelles. Inspirată de Catedrala Notre Dame, această biserică de pe deal are un interior boltit, cu vitralii din secolul al XVI-lea, cu vedere la orizontul Bruxelles-ului.

Atomul

Construit în 1958, Atomium este una dintre cele mai populare atracții din Belgia. Structura de 102 de metri înălțime prezintă nouă sfere interconectate, dintre care șase prezintă istoria Belgiei, precum și expoziții despre știință, design și societate.

Muzeul Horta

Odinioară casa și studioul arhitectului belgian Victor Horta, muzeul omonim simbolizează romantismul Art Nouveau de la începutul secolului al XIX-lea. Urcă-te pe scara în spirală de fier și explorează camere decorate cu vitralii, mobilier, ustensile și lucrări de artă concepute de însuși Horta.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu